Третото издание на фестивала Plovdiv Vibes стартира в периода 21-30 април. Фестивалът

...
Третото издание на фестивала Plovdiv Vibes стартира в периода 21-30 април. Фестивалът
Коментари Харесай

Plovdiv Vibes с трето издание, десетдневна програма и шест локации

Третото издание на фестивала Plovdiv Vibes стартира в интервала 21-30 април. Фестивалът още веднъж е част от Културния календар на Пловдив и ще даде културно-развлекателно наличие в разнообразни форми и формати (музика, танц, приложни и театрални изкуства, художествено творчество и др.). Основнатa локация на Plovdiv Vibes е новоизградената събитийна територия навън Plovdiv Stage Park в подножието на Младежки рид, където през 10-те дни на фестивала ще се проведат голям брой концерти, театрални постановки, танцови пърформанси, работилници и уъркшопове.
Прочетете още
Plovdiv Vibes обхваща и разнообразни периферни зони на града, като подтиква културните прояви в тези зони, включвайки парковете: Лаута и Елит в Тракия, Рибница; Хълмовете: Бунарджик и Младежки; Гребна база.

Plovdiv vibеs 2023 подготвя цветна стратегия, a самият фестивал още веднъж ще бъде самобитен генератор за просвета и изкуство. На територията на шест разнообразни местоположения, наличието на третото издание ще даде поле за изява на експерти и начинаещи в разнообразни сфери на изкуството.

Фестивалът започва на 21 април в 17:00ч., на територията на Plovdiv STAGE Park, Младежки рид, където ще бъдат ситуирани хендмейд базар, детски креативен работилници, занаятчийски демонстрации, а за музикалната атмосфера ще се погрижи добре познатият и обичан на пловдивската аудитория DJ SKILL. Съботният ден продължава с настолни игри навън от Offline cafe, VANINA,DOROTHY TAKEV, а неделя още от ранен следобед ще сме под звуците на селекцията на Shishkaveli,Vladis i Paff.

Понеделник -24.04 ще посрещнем жителите на кв.Тракия в Парк " Елит ", където ще проведем фотографска галерия и работилница с Оля Григорова. Вторник в парк " Лаута "  предоставяме опция на всички да се включат в фамилни игри с Time Scape Plovdiv, които приготвят своето градско премеждие. В сряда разполагаме нашата креативна галерия в парка на хълм " Бунарджик ",а четвъртък всички дружно ще бъдем част от благотворителен маратон в поддръжка на " Нощ на ангелите " на Гребна база Пловдив. Паралелно на Младежки хълм под звуците на джаз от Преслав и Иван квартет, ще може да се включите в изобразяване навън от формата " Вино и четки ".

В петък 28.04 на Младежки рид, Театрална школа " Арлекин " ще показват своето зрелище " Горско премеждие ", надарените деца на Танцова школа " Терпсихора " ще ни вкарат в магията на танца, още веднъж хендмейд базар и работилници,а зад пулта - DJ AKASHA.

Съботният ден 29.04. стартира с " Игрите на 90-те ", и самичък по себе си е Международен ден на танца. С тази концепция и следобедните часове ще стартират с открити уроци по танци, а по залез слънце ще започва Салса празненство с професионални танцьори и фенове.

Последния ден от фестивала е  отдаден на деца в неравностойно състояние. РЦПППО - Пловдив ще изнесат концерт за всички гости, в креативният ни лагер ще бъдат ситуирани работилници със свободен достъп за дребни и огромни, а майки на деца в неравностойно състояние ще се включат в хендмейд базара, като ще показват своето изкуство в поддръжка на своите деца.  Кино навън ще се организира на територията на Plovdiv Stage Park в края на неделния ден, а за музикалното ни задоволство ще се погрижи DJ Dan-ni. Всички фестивални дни ще бъдат наситени с богато вкусово наслаждение от демонстраторите във FOOD зоната на Plovdiv STAGE Park, а парк " Рибница " ще е хазаин на нашата клоунада от Маг Бамбини.

Събитието се осъществя с финансовата поддръжка на Община Пловдив и е част от Календара на културните събития за 2023 година. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР